Το σύνδρομο Down ή αλλιώς Τρισωμία 21 ή Τρισωμία G περιγράφει μια χρωμοσωμική ανωμαλία, που περικλείει ένα σύνολο χαρακτηριστικών, τα οποία υπάρχουν εκ γενετής στους φορείς της γενετικής αυτής βλάβης και αφορούν παρεκκλίσεις στη σωματική διάπλαση, τη νοητική ανάπτυξη και την ψυχοκοινωνική εξέλιξή τους.

🏫Καλη σχολική και δημιουργική χρονιά για όλα τα παιδιά όλων των βαθμίδων!!!

Ολα τα παιδιά το καθένα ξεχωριστά έχουν ανάγκη τη σημερινή μέρα λίγο παραπάνω φροντίδα, λίγο παραπάνω προετοιμασία, λίγο παραπάνω ενδιαφέρον.
Ολα τα παιδιά σήμερα έχουν λίγο περισσότερο άγχος...

Τα μικράκια που πάνε σήμερα στη πρώτη δημοτικού έχουν το άγχος για το άγνωστο που τους περιμένει. Για την δασκάλα που θα γνωρίσουν.

Τα λίγο μεγαλύτερα ανυπομονούν να συναντήσουν πάλι τους φίλους τους, να τρέξουν και να παίξουν όσο περισσότερο μπορούν (ακόμα και με μάσκες), να μοιραστούν το φαγητό τους, να αγκαλιάστουν!!

Τα μεγαλύτερα παιδιά πάνε γυμνάσιο σήμερα. Δύσκολη η μέρα της μετάβασης. Δεν θα το καταλάβουν σήμερα, αλλά την επόμενη εβδομάδα. Όταν θα μπουν κανονικά στις τάξεις και οι καθηγητές θα μπαινοβγαινουν από τμήμα σε τμήμα!

Και τέλος τα πολύ μεγάλα παιδιά σήμερα ξεκινούν στο λύκειο! Είναι πλέον ένα σκαλί πριν την ενηλικίωση, πριν την νέα τους μεγάλη απόφαση και ξεκινούν οι επόμενες χρονιές να έχουν περισσότερο άγχος για ολοκληρώσουν και επιτύχουν τον στόχο τους!

Για αυτό αγαπημένοι μου γονείς σήμερα τα παιδιά σας να τα στηρίξετε λίγο περισσότερο από τις υπόλοιπες μέρες!
Να είστε σίγουροι πως το άγχος που έχετε εσείς για αυτά, το έχουν και εκείνα για εσάς, για να σας ευχαριστήσουν!!
Και κάτι τελευταίο!
Το επιτυχημένο παιδί είναι το χαρούμενο παιδί!!!!!
Αυτά από μένα!
Καλή αρχή παιδιά μου ❤️

Speechless no more
Ναταλία Αθανασοπούλου
Λογοθεραπεύτρια

#backtoschool #speechless_no_more #speechlessnomore #NataliaAthanasopoulou